Waarom is iets natuurlijks tóch zo onaanvaardbaar? #ThePowerOfMommy <3

De week van de borstvoeding is al voorbij, maar dat neemt niet weg dat er voor de rest van het jaar geen aandacht meer gegeven mag worden aan deze wondere momenten! Oohja voor je verder scrolt wil ik je even waarschuwen.. De volgende beelden zijn niet voor ongevoelige lezers.. of juist wel?! Ik ben alvast mega trots op deze mama’s en hun schattige kindjes ❤


Wat ik ook even duidelijk wil benadrukken: Ik heb een zeer groot hart voor borstvoeding maar ik koester geen haatgevoelens voor flesjesvoeding! Zelf heb ik een dikke 5 weken kunnen voeden en oh wat heb ik daar van genoten. Ik zat steeds met de gedachte dat dit de échte manier was om aan bonding te doen.. MAAR, toen ik ben overgestapt op flesvoeding heb ik gemerkt na enige tijd dat ik hier ook absoluut van kon genieten. En het voelt voor mij ook zeker aan als bonding! DUS.. geen haat voor flesvoeding hier!

Alle foto’s die je hier gaat tegenkomen zijn van mama’s die ik heb leren kennen tijdens mijn zwangerschapsavontuur, en ook nu nog hebben we ongelooflijk veel steun aan elkaar. Deze groep op Facebook bestaat dus al maanden, al maanden delen we verhalen met elkaar ZONDER ENIGE SCHAAMTE! Ik wil zeker op voorhand al hopen respect vragen voor deze mama’s ❤ Danku juni/juli mama’s van 2017 ❤

 

BOEHOE tegen taboe!

Waarom hebben mensen er toch zo veel problemen mee dat moeders hun kinderen aan de borst voeden? Nu ik snap best dat de buurman op het terras liefst geen tepel in zijn bord heeft liggen maar om er toch zo een drama van te maken dat een baby eten krijgt.. Het is maar goed dat Kind & Gezin er aandacht voor vraagt ( meer borstvoedende mama’s op tv)! Vind ik hélemaal TOP!

Breastmilk: the gift that keeps on giving. ~Author Unknown

Durven mama’s nog openbaar te voeden?

In de groep waar ik eerder al over sprak, heb ik eens rondgevraagd wie er in het openbaar borstvoeding geeft. Meerendeels van de mama’s voeden in het openbaar, maar toch zijn er nog die het gewoon niet durven.. Hoe zou dat toch maar komen denk je? Moeten we echt bang zijn om ons kind eten te geven? Ja je leest het goed, een primaire behoefte voor een kind!! Waarom is het zo erg om eigenlijk zo goed als NIETS van een borst te zien?? Maar reclamecampagnes van lingerie en billboards van eroticabeurzen of zelfs reclame van porno is dan wel toegestaan en stoort niemand?

The moment she had laid the child to the breast both became perfectly calm. ~Isak Dinesen

Waar gaat de wereld toch naartoe? Waarom worden borsten enkel als erotisch gezien, terwijl ze eigenlijk bestaan om te voeden? Waarom moeten moeders vrezen om ergens hun kind eten te geven? Hoe vaak gaan ze deze mama’s nog wegsturen uit restaurants of zwembaden? ALLEE wees toch eens realistisch?!

Breastfeeding is a gift that lasts a lifetime. ~Author Unknown

Als je een lekker broodje met kruidenkaas en heerlijke verse gerookte zalm aan het eten bent, en je ziet iemand naar je kijken… dan denk je “Nou wat moet je?” en je eet rustig verder toch?! MAAR wat als er meerdere mensen naar je kijken én de uitbater vraagt aan je om vriendelijk (of soms zelfs onvriendelijk) ergens anders naartoe te gaan om je broodje op te eten.. GA JE DAN??

Breastfeeding is a mother’s gift to herself, her baby and the earth. ~Pamela K. Wiggins

Ga jij met je broodje op toilet zitten? Voel jij je op je gemak als mensen je constant aanstaren of commentaar geven? Wel WAAROM moeten mama’s het dan oké vinden om hun baby op toilet eten te geven? WAAROM worden mama’s afgestraft door de omgeving als ze het meest natuurlijke doen?

A baby nursing at a mother’s breast… is an undeniable affirmation of our rootedness in nature. ~David Suzuki

Om met fierheid de borsten naar voor te steken!

Mijn God wat ben ik trots op al die mensen die borstvoedende mama’s steunen, die een knipoog geven als ze zien dat er een baby aan de borst hangt, die hun duim omhoog steken als ze passeren! En mijn God wat ben ik blij met restaurants en winkels die speciale ruimtes hebben voor deze mama’s. En van die stickers op de deur die aangeven dat ze welkom zijn! ❤ I lOVE IT

En wat moedig ik al die mama’s aan die hun kindjes borstvoeding geven of geprobeerd hebben (al dan niet openbaar)! ❤ En UITERAARD ben ik trots op alle mama’s, JA óók diegene die flesvoeding geven! Want élke mama heeft het beste voor met haar kind(eren)!

I think that I shall never see
A poem lovely as a tree.
A tree whose hungry mouth is prest
Against the earth’s sweet flowing breast…
~Joyce Kilmer, “Trees”

Dus asjeblief, als je een mama in het openbaar ziet met een kindje aan de borst.. geef een knipoog, een lach, een duim omhoog,.. Zij horen zich niet te schamen over iets natuurlijks! Laat asjeblieft de natuur zijn gang gaan! En steun elkaar!

Who fed me from her gentle breast
And hushed me in her arms to rest,
And on my cheek sweet kisses prest?
My Mother.
~Anne Taylor

HEB RESPECT VOOR IEDEREEN DIE OPENBAAR BORSTVOEDING GEEFT! Er zijn immers een héleboel andere onderwerpen die het wél waard zijn om negatief over te zijn, of om te discussieren,.. Ik denk dat we het daar toch over eens kunnen zijn!

My opinion is that anybody offended by breastfeeding is staring too hard. ~David Allen

Jullie kunnen nooit geloven hoeveel ik heb genoten om deze blog te schrijven! Maar aan de andere kant heb ik deze woorden neergeschreven met een super klein hartje.. 1000x nagedacht over elk woord, elke uitspraak.. Om 1 simpele reden: de mama’s van deze super prachtige foto’s alle eer aan doen!! Want wat ben ik toch zo dankbaar voor deze ongelooflijke beelden.. En vooral ook het vertrouwen van deze vrouwen!!! Blijf vooral doen waar jullie nu mee bezig zijn, want jullie doen het OOH ZO GOED! 1000X respect! ❤

Zo intiem, zo kwetsbaar, zo natuurlijk, zo MAMA <3!

Deze slideshow vereist JavaScript.

XO Vinzieboy

7 gedachten over “Waarom is iets natuurlijks tóch zo onaanvaardbaar? #ThePowerOfMommy <3

Voeg uw reactie toe

  1. Mooi artikel en stuk voor stuk prachtige foto’s!
    Eerste 1,5 jaar voedde ik ook in het openbaar. Daarna alleen nog thuis, omdat ze niet meer zovaak dronk (alleen voor/na slapen) inmiddels is ze bijna 3 en voed ik alleen nog ’s avonds voor het slapen.
    Heb eigenlijk ook nooit scheve blikken gehad, alleen 1 x een man die het wel erg interessant vond en zat te staren. Toen ben ik wel andersom gaan zitten

    Like

Plaats een reactie

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑