Ik wil zo graag een goede mama zijn,…

Ken je dat gevoel dat het even te veel wordt? Te veel taken te doen, te veel dingen om over na te denken, met zoveel rekening moeten houden.. En dan je baby, werk en zoveel meer.. Is er nog wel tijd om die perfecte mama te zijn die ik wil zijn voor mijn gezin?


Ik wist dat het vooral combineren en plannen ging zijn maar dat het me zo zwaar zou vallen.. Soms staat mijn hoofd op springen omdat ik aan zoveel verschillende dingen moet denken! Voorbereiden voor de dag die komen gaat, communiceren met andere ivm je planning,.. Ik vergeet het ook gewoon soms te doen, aan al die dingen denken.

Het valt me ook steeds op hoe moeilijk het eigenlijk is om mama te zijn, hoeveel er van je verwacht word. Ik moet nu niet elke dag koken enzo maar toch.. Soms vraag ik me af of ik de enige die het soms zo moeilijk heeft? Waarbij het hoofd soms overvol zit.. Even liggen en voor 10 dagen slapen, zou me wel deugd doen in ieder geval!!

De raad die ik meestal krijg van anderen doet me wel spontaan lachen 😀 “GA NEKEER OPTIJD SLAPEN, HET ZAL U GOED DOEN!” man man, ik kom haast niet meer bij! Hoe moet ik dat gaan doen? Uhm aarde aan mijn omgeving maar ik heb een baby van 4 maanden hoor.. ééntje die niet graag in slaap valt, allee toch niet alleen..

Hopelijk heb ik binnenkort wat meer “rust”. Hij gaat vanaf november naar de crèche op woensdag en donderdag, daar zal ik ook wel aan moeten wennen. Maar alles komt goed! Ja toch hè?! Het is niet dat het een lastige baby is hoor, hij is nogal gehecht aan mama.. En nee ik “verwen mijn baby niet onnodig 😀 Onder de 6 maanden is dat ook niet mogelijk, en vele mensen beweren van wel.. Waar ik trouwens zeer veel zenuwen van krijg, en ik kan me er zo enorm in opjagen ook..

“Ge verwend hem te hard, binnenkort kunt ge er niks meer mee aanvangen”.. “Laat hem maar is nekeer goed wenen, dat is goed voor de longskes”. Jongens toch.. Mijn tenen krullen van die uitspraken. -.-

Maar echt, soms is het zo zwaar om mama te zijn,.. Je wilt alles goed doen en dat kost zoveel energie! Maar dan vraag ik me af, doe ik dit voor mezelf of wil ik de omgeving laten zien dat ik goed bezig ben? Dus vanaf nu ga ik de mama zijn die ik wil zijn, voor mijn gezin maar vooral voor mijn zoon! En als de rest negatief denkt over mijn opvoeding die ik mijn zoon meegeef.. dan spijt me dat niet. 😀

#SorryNotSorry

XO Vinzieboy

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Ik wil zo graag een goede mama zijn,…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: